ادامه درگیریها با وجود حکومت نظامی در دیاربکر
سیاستهای بحران ساز دولتمردان ترکیه موجب شده تا در حالی که حکومت نظامی در منطقه سور دیاربکر ترکیه وارد بیست و یکمین روز خود شده است، هنوز درگیریها ادامه دارد.
هنوز درگیریها میان نیروی نظامی دولت ترکیه و شبه نظامیان در مناطق دابان اوغلو، حاصیرلی و فاتح پاشا در همسایگی سور ادامه دارد. سور منطقه مرکزی دیاربکر شاهد درگیریهای شدید میان دو طرف است.
به نوشته این خبرگزاری، هنوز کاملا مشخص نیست که چه اتفاقی در سور میافتد. در همین راستا، اخیرا یک سرباز ترکیه براثر انفجار بمبی توسط "تروریستها" در منطقه حاصیرلی کشته شد. هم چنین افرادی که خواهان ورود به این منطقه هستند، پس از بازرسی بدنی میتوانند وارد شوند. دیده بان حقوق بشر از ترکیه خواسته است به سرکوب مخالفان در مناطق کردنشین پایان دهد.
سازمان دیده بان حقوق بشر از دولت ترکیه خواست به سرکوب مخالفان خود به ویژه در مناطق کردنشین ادامه دهد. عملیات ارتش ترکیه در مناطق کردنشین این کشور تا کنون عده زیادی تلفات داشته است. دیدهبان حقوق بشر با ارائه مدارک و اسنادی، اعلام کرد در این عملیات دست کم پانزده غیرنظامی کشته شدهاند. مسئولان این سازمان تاکید کردند اینها فقط بخشی از تلفات غیرنظامیان است. برخی از گروههای حقوق بشری محلی شمار کشتههای غیرنظامی را از ژوئیه گذشته تا کنون بیش از یکصد نفر اعلام کرده اند. عملیات ارتش ترکیه در جنوب شرق این کشور علیه شورشیان کرد، عده زیادی را هم آواره کرده است.
حملات ارتش ترکیه به مواضع حزب کارگران کردستان (پ ک ک) در شهرهای کرد نشین وارد هشتمین روز خود شده اما چون خبرنگاران اجازه ورود به این مناطق را ندارند اطلاع دقیقی درباه آمار واقعی قربانیان وجود ندارد. براساس اعلام دولت ترکیه تا کنون دست کم 127عضو پ.ک.ک در این حملات کشته شده اند اما به دلیل عدم حضور خبرنگارها در منطقه هیچ منبع مستقلی تعداد کشته شدگان را تایید و یا رد نکرده است. آنکارا همچنین در مورد مرگ غیرنظامیان هیچ آماری ارایه نکرده است. با این وجود منابع خبری این تعداد را بین 7 تا 23 نفر ذکر کرده اند. خبر دیگر آنکه فرودگاه «صبیحه گوکچن» استانبول دیروز شاهد وقوع یک انفجار بود که بر اثر آن دو تن زخمی شدند.
در همین حال رئیس حزب چپ آلمان با توجه به تشدید اختلافات بین ترکیه و کردها خواستار توقف همه صادرات تسلیحات آلمان به آنکارا شد."برند ریکسینگر"، تاکید کرد که استفاده آنکارا از این تسلیحات علیه مردم خود نقضکننده پیمان ناتو است. باید توقف سریع همه صادرات سلاح به ترکیه وجود داشته باشد در غیر این صورت سلاحهای آلمان هم شریک در این کشتارها است.منابع آگاه در بندر اسکندرون ترکیه روز سه شنبه اعلام کردند یک فروند کشتی دانمارکی حامل سامانههای موشکی پاتریوت،ترکیه را به مقصد آلمان ترک کرد.دولت آلمان پیشتر اعلام کرده بود مدت زمان این ماموریت ژانویه 2016 پایان خواهد یافت.
در همین حال یک خبرنگار آلمانی با انتقاد از سیاستهای اروپا در برابر ترکیه نوشت که سیاستمداران اروپایی با سکوت نظارهگر جنایات ترکیه هستند.«رونالد اتسل» در مطلبی که روزنامه «نویسدویچلند» آن را منتشر کرد نوشت که هیچکس در اروپا نمیتواند جلوی کارهای اردوغان را بگیرد. با این اوصاف وی قرار است 3 میلیارد یورو از بروکسل وام بگیرد تا به این وسیله بتواند بحران مهاجران را مدیریت کند.»
خبر دیگر آنکه رهبر حزب اپوزیسیون دموکراتیک خلق ترکیه در جریان سفرش به روسیه بر اشتباه بودن تصمیم آنکارا برای سرنگون کردن جنگنده Su-24 روسیه تاکید کرد. صلاحالدین دمیرتاش، رهبر حزب دموکراتیک خلق ترکیه در جریان سفر به روسیه در نشستی با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور تاکید کرد: تصمیم آنکارا برای سرنگون کردن جنگنده Su-24 روسیه غلط بود و اکنون زمان آن است که به دنبال راه حلی برای این وضعیت باشیم. دمیرتاش در نشست مشترک با لاوروف در شهر مسکو گفت: ما زمانی که جنگنده روسیه توسط نیروی هوایی ترکیه سرنگون شد از اقدامات دولت کشورمان انتقاد کردیم.