سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ژنرالی که همه جا هست، اما نیست

صدای آمریکا: ژنرالی که همه جا هست، اما نیست
چند سال پس از سرنگونی صدام بود که به تدریج مقامهای میانی کردستان عراق و برخی مقامهای حکومت مرکزی در بغداد، از قاسم سلیمانی به عنوان تصمیم گیرنده شماره دو ایران درباره عراق  یاد کردند.

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، وب سایت "صدای آمریکا" در گزارشی به بررسی شخصیت سردار "قاسم سلیمانی" پرداخت و از نقش او در منطقه خاورمیانه به عنوان پایان دهنده اکثر اختلافات منطقه ای یاد کرد.

 

در بخش هایی از این گزارش آمده است:

 


«نام قاسم سلیمانی، فرمانده 57 ساله نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، امروز در بیشتر اخبار مربوط به خاورمیانه به چشم می خورد.

یک هفته پیش داعش در اعلامیه ای، سلیمانی و سپاه قدس را مانع تداوم پیروزیهایش خواند؛ پیش از آن، مخالفان بشار اسد در سوریه، او و نیروهایش را عامل موفقیت دمشق در سرکوب مخالفان دانسته بودند. به نظر بسیاری از ناظران تحولات خاورمیانه، او تصمیم گیرنده اصلی در ایران درباره روابط با کشورهایی نظیر سوریه، عراق، لبنان و افغانستان است.

سلیمانی یک نظامی عالی رتبه و با سابقه در ایران است؛ می توان حدس زد که دامنه نفوذ او از ایران گرفته تا لبنان و سوریه تا چه حد وسیع است. اما در واقع فعالیتهای او در عراق بود که نام قاسم سلیمانی را برای نخستین بار بر سر زبانها انداخت.

 

اگر چه قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران سال 1997 به فرماندهی این نیرو رسید، اما نام او برای نخستین بار پس از حمله آمریکا به عراق در رسانه های غربی به میان آمد. مخالفان شیعه صدام حسین و چریکهای کرد عراق، که از زمان جنگ ایران و عراق مورد حمایت سپاه پاسداران ایران بودند، با سرنگونی صدام به عراق بازگشتند تا در سرنوشت آینده آن کشور نقش داشته باشند.  در این بین سلیمانی یک وجه مشترک با این گروهها داشت؛ او هم 8 سال در جنگ ایران با عراق، با نظامیان صدام جنگیده بود.

 


چند سال پس از سرنگونی صدام بود که به تدریج مقامهای میانی کردستان عراق و برخی مقامهای حکومت مرکزی در بغداد، از قاسم سلیمانی به عنوان تصمیم گیرنده شماره دو ایران درباره عراق  یاد کردند.

رسانه‌های کردستان عراق می‌گویند، سلیمانی نفوذ زیادی بر رهبران کرد دارد. به گفته، دباغ این فرمانده در سفرهای سابق خود به اربیل، مهمان مسعود و نچیروان بارزانی، و در سفرهایش به سلیمانیه مهمان جلال طالبانی بوده است.

 


به اعتقاد نماینده حکومت اقلیم کردستان در تهران، قاسم سلیمانی نه ‌تنها مسئول ارتباطات اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی بلکه مسئول همه ارتباطات ایران در خاورمیانه است. دو سال پیش نچیروان بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، نیز به بی بی سی گفت: "واقعیت این است که پرونده عراق در دست قاسم سلیمانی است. اگر آمریکا یا هر کشوری بخواهد بر سر عراق با ایران مذاکره کند به نظرم باید با او صحبت کند."

 


همین نفوذ سلیمانی بود که باعث شد تا رسانه های کرد به او لقب "ژنرال بی سایه" بدهند؛ کسی که همه جا هست، اما نیست.