سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فشار کشورهای حوزه خلیج فارس برای آغاز عملیات زمینی در سوریه

پیشنهاد عربستان سعودی برای اعزام نیرو به سوریه در نشست ناتو مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ این در حالی است که کشورهای حوزه خلیج فارس برای آغاز عملیات زمینی در سوریه اصرار زیادی دارند. 

 روزنامه «ایندیپندنت» در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: «اشتون کارتر» و «مایکل فالون» وزرای دفاع آمریکا و انگلیس، همراه با دیگر همتایان خود در دولت های غربی، با مقامات ارشد از عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس و مقامات ترکیه دیدار خواهند کرد تا در مورد گسترش عملیات در سوریه به بحث و گفتگو بپردازند.

بحرین و امارات متحده عربی پیشنهاد پیوستن به نیروهای عربستان اعزامی به سوریه را مطرح کرده اند. منابع دیپلماتیک اعلام کرده اند که یک گزینه در حال بررسی آنها، پیوستن به نیروهای ترکیه در ایجاد یک منطقه حائل در داخل سوریه است. اعتقاد بر این است که مقامات از آنکارا مذاکراتی با همتایان عربستانی خود در مورد این موضوع داشته اند.

هیأت سعودی به ریاست شاهزاده «محمد بن سلمان» وزیر دفاع این کشور در نشست بروکسل شرکت خواهد کرد. این شاهزاده 31 ساله به عنوان وارث تاج و تخت پدرش، «شاه سلمان» دیده می شود. گفته می شود او از طرفداران این موضوع است که عربستان نقش فعال تری در سوریه، به ظاهر برای مبارزه با داعش ایفا کند. اما یک دلیل اساسی برای این کار حمایت از تروریست هایی است که بسیاری از مواضع خود را در حملات ارتش سوریه از دست داده اند.

سعودی ها معتقدند که این امر اتفاق خواهد افتاد. «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان پس از گفتگو با «جان کری» وزیر خارجه آمریکا، در واشنگتن تاکید کرد: «ایالات متحده از آمادگی این پادشاهی برای اعزام نیروهای ویژه به عملیات در سوریه بسیار استقبال کرده است.»

اما هشدارهایی از خطرات قابل توجه حضور نیروهای زمینی کشورهای حوزه خلیج فارس منتشر شده است. کشورهای سنی به رهبری عربستان سعودی اکنون درگیر جنگ یمن هستند.

کشورهای عضو ائتلاف ضد داعش به صورت مجزا در مذاکرات در مقر ناتو برای بررسی پیشنهاد عربستان شرکت می کنند. آمریکا نشان داده است که از دخالت نظامی بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس استقبال می کند. کارتر تایید کرده است که در مورد اعزام نیروهای زمینی صحبت خواهد کرد. او گفت: «راه های مختلفی وجود دارد که عربستان سعودی و بحرین می توانند به وسیله  آنها کمک کنند که یکی از آنها اعزام نیروی زمینی است.»

کارتر گفت او می خواهد به رهبران ائتلاف ضد داعش دیدگاه واضح و روشنی از قابلیت های مورد نیاز در برابر داعش را بدهد. کارتر گفت، آمریکا در کنار ارتش عراق و مبارزان کرد برای قطع خطوط داعش بین سوریه و عراق همکاری دارد.

یک دیپلمات ارشد غربی هشدار داد: «کمک های نظامی از کشورهای منطقه مورد استقبال قرار می گیرد اما باید خطرات ذاتی ارسال نیروهای مسلح بیشتر به یک موقعیت بسیار مسلح و بی ثبات که در آن متحدان فرضی برنامه های متفاوتی دارند را در نظر گرفت.»