تهران، کوفه نیست؛ ولی فتنه ها ادامه دارد...
تهران، کوفه نیست؛ ولی فتنه ها ادامه دارد...
کوفه و کوفی در ادبیات شیعی استعاره از بیعت شکنی و نقض عهد است. این معنا از خلال عدم همراهی کوفیان با امیرالمومنین علیه السلام در جنگ با شام، تنها گذاشتن امام حسن علیه السلام و تحمیل صلح با معاویه به ایشان و نهایتا عهد شکنی با مسلم بن عقیل و زمینه سازی شهادت حضرت سیدالشهدا علیه السلام در تاریخ بوجود آمده است.
اما براستی کوفه چگونه شهری بود؟
کوفه تنها شهر شاخص شیعه در نیم قرن اول اسلام بحساب می آید. یکی از دلایل اینکه علی علیه السلام آنجا را به عنوان پایتخت برگزید، همان بود. هیچ کدام از شهرهای مکه، مدینه، بصره و... برای استقرار حکومت مناسبتر از کوفه نبود! اما این سنت الهی است جامعه ای که مدعی بیعت با ولایت حق است باید دشوارترین فتنه ها را از سر بگذراند و دشوارترین ابتلائات، ماندن بر سر پیمان با ولایت در مبارزه با جبهه طاغوت است.
?برای شناختن این شهر، بخشی از مقاله «کوفه» در کتاب فتح خون، اثر شهید سید مرتضی آوینی را مرور کنیم:
«در کتاب « پس از پنجاه سال » درباره کوفه و کوفیان آمده است :
??چون معاویه از ابن کوا پرسید مردم شهرهای اسلامی چگونه خلق و خویی دارند ، وی درباره مردم کوفه گفت : « آنان با هم در کاری متفق می شوند ، سپس دسته دسته خود را از آن بیرون می کشند .» ...خاطر همین تلون مزاج وتغییر حال آنی است که معاویه به یزید سفارش کرد اگر عراقیان هر روز عزل عاملی را از تو بخواهند بپذیر ، زیرا برداشتن یک حاکم ، آسان تر از روبه رو شدن با صدهزار شمشیر است و گویا پایان کار این مردم را به روشنی تمام می دید که وقتی درباره حسین(ع) به او وصیت می کرد، گفت : « امیدوارم آنان که پدر تو را کشتند و برادر او را خوار ساختند گزند وی را از تو بازدارند.» ... روحیه ای که بنیان وجود خوارج در خاک آن پا گرفته است ، بیش ازهمه در مردم کوفه ظهور دارد: جهالت ، زودخشمی ، ظاهرگرایی و ظاهر بینی ،تذبذب و تردید و هیجان زدگی ، خشوع شرک آمیز در برابر ظلمه و تکبر در برابر مظلوم ، عجولانه و بی تدبیر گام پیش نهادن و تسلیم در برابر ندامت ... آن همه شتاب زده پای درعمل می نهادند که فرصتی برای تفکر و تدبیر باقی نمی ماند و چه زود کارشان به پشیمانی می کشید ؛ و عجبا که برای جبران این پشیمانی نیز به راه هایی می افتادند که بازگشتی نداشت !»
?به یاد داشته باشیم که امام راحل(ره) فرمود: «من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده ی میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسول الله(ص) و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین بن علی:، می باشند.»
?? کانال حامیان اصولگریان https://telegram.me/IRRain