سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا ایران روسیه و چین باید متحد شوند

روسیه پس از بحران اوکراین برای مقابله با آمریکا و قدرت های ناتو باید اتحادی را با ایران و چین شکل دهد    .

مسکو در پی محکومیت ها و تحریم های غرب علیه مداخله روسیه در اوکراین و الحاق کریمه، تلاش کرده که روابط تجاری و نظامی خود را با پکن تقویت کند. این تحلیل‌گر روس معتقد است اگر روسیه قادر است روابط جدی با چین را پیگیری کند، می توان سیستم امنیتی را راه اندازی کرد که نفوذ جهانی آمریکا را به چالش بکشد   .

با نگاهی به سازمان همکاری شانگهای که در سال 2001 بینان گذاشته شد، می توان دریافت که روسیه و چین قادرند کشورهای آسیایی را گرد یک نظم منطقه ای جدید متحد کند. چین و روسیه تاکنون از طریق این سیستم، همکاری هایی در زمینه مبارزه با جرم و جنایت و تروریسم در منطقه آسیای مرکزی داشته اند. تبادلات اقتصادی، فنی و فرهنگی نیز در میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای- چین، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان- صورت گرفته است.

ضمن اینکه کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) نیز به سازمان بین المللی برای شکل گیری اتحادهای جدید میان چین و روسیه تبدیل شده است. با این حال کشورهای آسیایی مانند ژاپن، فیلیپین و اندونزی به دلیل نفوذ ایالات متحده از پیوستن به سیکا امتناع کردند.

مسکو و پکن باید از سیکا به عنوان پلی برای ایجاد اتحاد با تهران به عنوان کشوری که می تواند به عنوان حائلی در مقابل نفوذ آمریکا در خاورمیانه عمل کند، استفاده کنند. به عقیده این تحلیل‌گر روس، سیاست آمریکا در منزوی کردن ایران برای ثبات منطقه ای خطرناک است و روسیه و چین تنها از طریق همکاری با ایران است که می توانند نظم در آسیای مرکزی را بازسازی کنند.

ایران یک قدرت منطقه ای است تاکید کرد این امکان وجود دارد که ایران جایگزین سوریه شده و به متحد اصلی روسیه در منطقه تبدیل شود. با این حال روسیه باید از گرفتار شدن در درگیری ایران و دیگر قدرت های منطقه ای در خاورمیانه و آسیای مرکزی اجتناب کند. ضمن اینکه روسیه و چین بیش از آنکه بخواهند حمایت نظامی از ایران داشته باشند، بر حمایت های اقتصادی خود خواهند افزود.

آمریکا به شدت تلاش می کند که مانع از شکل گیری یک اتحاد منطقه ای جدید شود و حال زمان آن است که کشورهایی که مخالف حکمرانی واشنگتن هستند، به هم کمک کنند. با چنین کاری آمریکا تنها سه متحد و شریک امنیتی در خاور دور خواهد داشت؛ ژاپن، کره جنوبی و تایوان.

همکاری ایران، چین و روسیه در بالاترین سطح برای مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم

به گزارش پارس به نقل از فارس، علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه بازدید و مذاکره با مسئولان مرکز مطالعات بین‌الملل شانگهای در جلسه بحث و بررسی پیرامون مسائل منطقه‌ای، تروریسم، عراق و سوریه شرکت کرد و پرسش‌های مطرح شده، پاسخ گفت.
 
وی در این دیدار در پاسخ به سوالی درباره جایگاه روسیه در نظام بین‌الملل تصریح کرد: روسیه اکنون در حال بازیابی توان و توسعه نفوذ خود پس از فروپاشی شوروی است.
 
ولایتی ادامه داد: برتری آشکار و برد سیاسی روسیه در تقابل با غرب در بحران اوکراین یک گام بلند در بازگرداندن اقتدار روسیه به عنوان یکی از قدرت‌های مهم جهان بود و این نشان داد که غرب نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن مصالح امنیتی روسیه در نزدیکی مرزهای آن کشور زمینه‌های آشوب و تجزیه‌طلبی را ایجاد کند.
 
وی در خصوص همکاری‌های سه‌جانبه ایران، چین و روسیه نیز خاطرنشان کرد: سه کشور ظرفیت توسعه همکاری را در بالاترین سطح دارند و در مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم در منطقه باید در بالاترین سطح ممکن با یکدیگر همکاری کنند

 

 

.

آیا تروریست های داعش به ایران حمله خواهند کرد؟

روزنانه انگلیسی ساندی تایمز در شماره 5 اکتبر خود نوشت که اسلامگرایان داعش قصد دارند با ایران وارد جنگ شده و به اسرار هسته ای این کشور دست یابند.

عبد الله احمد المشدانی یکی از سران داعش در اختیار این روزنامه قرار گرفته که حاوی محروم کردن ایران از قدرت را تشریح می‌کند و برای رهبران عالی و فرماندهان جنگی این سازمان تروریستی نوشته شده و پیروان آن موسوم به «مشعل نور» به ترور دیپلمات ها، بازرگانان، معلمان و کارمندان فرا خوانده شده اند.

 دسته نظامی عراق در حمله ای به خانه یکی از سران داعش این سند را کشف کرد. به نوشته ساندی تایمز سرویس های ویژه غرب اصالت این سند چک کرده و آنرا تأیید نمودند.

 چه چیزی پشت سر این خبر نهفته است؟ تا چه اندازه این سیر حوادث محتمل است؟

 خاورشناس ولادیمیر ساژین کارشناس در امور سیاسی در جواب این پرسش ها گفت:

 گروهبندی اسلامگریان رادیکال – داعش خطر واقعی به تمدن متنوع کنونی است. این گروه تشکیل خلافت اسلامی در بخشی از اراضی سوریه و عراق اعلام کرده و مدعی اشغال سرزمین هایی از پاکستان گرفته تا مغرب است یعنی سراسر آسیای غربی و شمال آفریقا.

 ساژین ادامه داد: هم اینک دستاورد های داعش آشکار است: در یک سوم خاک سوریه و عراق یک دولت کذایی تشکیل شده که بر پایه قوانین جهالت پرستی و موازین تعصب قرون وسطایی و نظریه جهاد همگانی متعلق به یک و نیم هزار سال پیش عمل می کند. توسعه طلبی داعش حالا هم در راستا های متفاوت ادامه دارد.

 چه کسی دشمن عمده نظامی و عقیدتی داعش است و آن نیرویی می‌باشد که می‌تواند در برابر آن‌ ایستادگی کرده و برایش خطرساز است؟ روشن است که این نیرو جنگنده های ائتلاف غربی نیست که ضربات تاکتیکی وارد می‌آورند، ضرباتی که از نظر راهبردی ثمربخش نیستند.

 دشمن (عجالتاً بالقوه) نظامی داعش- نیرو های مسلح 800 هزار نفری خوب مجهز و آماده شده ایران هستند. یک نکته مهم دیگر: ایرانی‌ها 8 سال با رژیم صدام حسین جنگیده و در باره عراق و سرزمین آن اطلاعات موثق و مفصلی دارند و شکی نیست که در داخل آن کشور شبکه فعالی از ماموران ویژه ایران کار می کند. میدان جنگ در عراق برای ایران آشنا بوده و روحیه جنگی سربازان ایرانی با روحیه افراد متعصب داعش دست کمی ندارد.

 ایران اولین کشوری بود که پس از آغاز عملیات تهاجمی به کمک بغداد شتافت و بنا به برخی گزارش ها حالا هم این کار را می کند. اولاً از طریق اعزام مشاوران، ثانیاً با تحویل تکنیک نظامی و ثالثاً با شرکت مستقیم نیروی ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. تهران بشدت علیه داعش دارد اقدام می کند. ایران در نزدیکی مرز با عراق تعداد چشمگیر نیرو های مسلح و تسلیحات را متمرکز کرده و بعید است که 20 - 30 هزار چاقو کش متعصب و شبه نظامی شاید زبردست، و نظامی حرفه‌ای که 5 هزار نفر از آن‌ها از اروپا و آسیا و آمریکا آمده‌اند بتوانند با ارتش منظم ایران مقابله کنند ارتشی که با نیرو های ضعیف و عملاً متلاشی شده عراق فرق فاحش دارند.

 این حقایق با نقشه های داعش جهت تجاوز به ایران و تصرف اسرار هسته ای آن اسراری که حتی موساد اسراییل تا به حال نتوانسته به آن‌ها دست یابد مطابقت زیادی ندارد.

 و اما شیوه‌های تروریستی ایراد فشار به ایران واقعاً هم برای این کشور در حکم خطر بزرگی است. داعش ایران شیعه را در لیست کشور های جهت انجام اعمال تروریستی خونین ضد شیعه گنجانده است.

 در سند یاد شده یک ماده داغی وجود دارد در باره دریافت اسرار هسته ای ایران. داعش برای رسیدن به این هدف امکان همکاری با روسیه را بررسی می کند. داعش می‌خواهد با مسکو معامله کند: تأمین دسترسی مسکو به چاه های نفتی عراق در استان انبار تحت کنترل داعش در عوض کسب اسرار هسته ای. البته به شرطی که مسکو از حمایت بشار اسد رئیس جمهور سوریه و نظام اسلامی در ایران دست بکشد.

 این تخیلات داعش ممکن نیست مورد تفسیر یا بررسی قرار گیرد. این ظن پیش می‌آید که مولفان این سند یا دور از واقعیت بوده یا دوستداران «شوخی های خودویژه سیاه» هستند.

 ولی اگر جدی صحبت کنیم باید گفت که سند داعش منتشر شده در ساندی تایمز یک نوع بی اعتمادی را بر می انگیزد، بجز بخشی راجعبه امکان راه اندازی ترور از طرف اسلام گرایان در ایران.

 قرار دادن تهران و داعش در سرحد جنگ برای کی سودآور است؟ برای کسانی که دلشان می‌خواهد ایران را به عملیات نظامی مستقیم علیه داعش در عراق بیاندازند و برای آن‌هایی که از امکان های کافی برای ورود به محافل عالی داعش و تهیه چنین سند اصیلی برخورداد اند.

 

 

سوریه.موازع روسیه و چین در

 روسیه و چین قطعنامه شوراى امنیت علیه دمشق را وتو کردند
به رغم انتقادهاى تند کشورهاى غربى و عربى و ابراز نگرانى و ناخرسندى سایر کشورها، روسیه و چین قطعنامه استفاده از بند 7 منشور سازمان ملل متحد را وتو کردند
بر اساس بند 7 ادامه نزاع و عدم پذیرش قطعنامه هاى حل نزاع شوراى امنیت از سوی یک طرف منازعه، به سازمان ملل اجازه می‌دهد که با تحریم و تعیین مجازاتها، طرف متجاوز و یا لجوج را سرجایش بنشاند
.
نماینده روسیه در دفاع از وتوى قطعنامه گفت: باید قطعنامه ها عارى از مواضع سیاسى باشند. وى خواهان استمرار کار ناظران بین الملل ولو به مدتى کوتاه شد
.

 

چرا روسیه باید از ایران حمایت  کند؟


روس ها نتیجه گیری درستی داشته اند که کنترل خاورمیانه اسلامی در تعادل بوده و در حال حاضر بازیگرانی چون ایران، اخوان المسلمین و دیگر عناصر سنی و ترکیه در آن ایفای نقش می کنند. به نظر می رسد مقامات روسیه، ایران و شیعیان را سردمدار موج اسلامی در خاورمیانه می دانند. علاوه بر این، روسیه با چالش هایی از سوی مسلمانان سنی در خود روسیه و در کشورهای مسلمان همجوار روبرو است.

این کشور همچنین از حضور اسرائیل به عنوان متحد غرب و رژیمی که از قدرت هسته ای برخوردار است، در نزدیکی خود ناخشنود است. در واقع برخی مورخان معتقدند که در سال 1967 این شوروی بود که سوریه و مصر را به جنگ با اسرائیل ترغیب کرد تا از این طریق حمله به تاسیسات هسته ای اسرائیل در دیمونا را توجیه کند. از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که اسرائیل به رقیب سلطه روسیه بر بازار گاز طبیعی اروپا تبدیل شود.

 در حال حاضر نیروهای مخالف محوریت ایران- روسیه شامل مصر به عنوان کشوری که از نظر اقتصادی به شدت ویران شده است؛ سلفی های سنی فوق العاده افراطی که برخی شان با القاعده در ارتباط هستند؛ رژیم اسلام گرای نئوعثمانی ترکیه؛ عربستان- و آمریکا می شود که شاید یک قدرت نظامی نیرومند باشد اما مطمئناً راه حل مقابله با ایران را ندارد، چه رسد به مقابله با روسیه.